Το STAR POOL CENTER διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων, 5 διαδρομών, σταθερή θερμοκρασία νερού 29C  και απολύμανση νερού αποκλειστικά με Όζον και χρήση Η/Υ για τη ρύθμιση του PH. Με τη μέθοδο αυτή τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργικά στο χημικό χλώριο δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Η κολύμβηση παγκοσμίως αναφέρεται ως η ιδανικότερη αθλητική δραστηριότητα για παιδιά, γιατί μπορεί να συνδυάσει ολοκληρωμένη άσκηση και ψυχαγωγία . Το πρόγραμμα Ακαδημίες Κολύμβησης προσφέρεται για παιδιά από 3.5 έως 12 χρονών και άνω. Το παιδί ανάλογα με την ηλικία του και την κολυμβητική του ικανότητα κατατάσσεται σε κάποιο από τα παρακάτω τμήματα. Οι προπονήσεις είναι δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με το επίπεδο.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Επίπεδα εκμάθησης

Η κολυμβητική ακαδημία αστέρια προσφέρει ένα πρόγραμμα πέντε επιπέδων εκμάθησης κολύμβησης.
Κάθε επίπεδο έχει το δικό του αστέρι με διαφορετικό χρώμα και διαφορετικούς στόχους. Η αρχική τοποθέτηση των παιδιών στα γκρουπ επιπέδων γίνεται με βάση τις κολυμβητικές τους δεξιότητες και την ηλικία. Η αλλαγή επιπέδων θα γίνεται ύστερα από προγραμματισμένες εξετάσεις και συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για κάθε επίπεδο ξεχωριστά.
Εφαρμόζονται δοκιμασμένες τεχνικές από έμπειρους προπονητές που κάνουν ευκολότερα τα μαθήματα για τα παιδιά.

Το πρώτο επίπεδο απευθύνεται σε αρχάρια παιδιά, τα οποία δεν είχαν κάποια επαφή με το νερό. Στόχος η εξοικείωσή τους με αυτό, (χρησιμοποιώντας βοηθητικά μέσα, σωσίβια, μακαρόνια), η επίπλευση ,η εκμάθηση αναπνοής (μπουρμπoυλήθρες) και η σωστή κίνηση ποδιών.

Στο δεύτερο επίπεδο οι κολυμβητές κολυμπούν χωρίς σωσίβια. Τελειοποιούν την κίνηση των ποδιών ελευθέρου και υπτίου και ξεκινούν να μαθαίνουν τις πλάγιες αναπνοές. Στόχος είναι να κολυμπήσουν για 15μ. πόδια ελευθέρου και υπτίου χωρίς βοήθημα.

Στο τρίτο επίπεδο οι κολυμβητές ολοκληρώνουν την τεχνική του ελευθέρου και του υπτίου καταφέρνοντας να κολυμπήσουν 25μ. το κάθε στυλ. Επιπλέον με συνδιαστικές ασκήσεις αρχίζουν να γνωρίζουν και τα άλλα δυο στυλ (πρόσθιο,πεταλούδα).

Στο επίπεδο αυτό οι κολυμβητές κολυμπούν πλέον και τα 4 στυλ (ελεύθερο, ύπτιο,πρόσθιο,πεταλούδα).Μέρος της εκμάθησης είναι και η εκκίνηση (όλων των στυλ), οι στροφές αλλά και η κίνηση stream line(σπρώξιμο από τον τοίχο).

Στο πέμπτο επίπεδο οι κολυμβητές εκτός από την τεχνική δουλεύουν και την αερόβια άσκηση ,δηλ. κολυμπούν αρκετά μέτρα. Επίσης ξεκινούν να χρησιμοποιούν pull boy (βαρελάκι) και Fingers (μισά χεράκια).

 

STAR SWIMMING KIDS - Παιδιά
Ακαδημίες Κολύμβησης ( Εκμάθηση-Αρχάρια ), Level 1 & 2
Δευτέρα έως Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
16:00 - 16:40 10:00 - 10:40 11:00 - 11:40
16:40 - 17:20 10:40 - 11:20 11:40 - 12:20
17:20 - 18:00 11:20 - 12:00
18:00 - 18:40 12:00 - 12:40
18:40,- 19:20 12:40 - 13:20
19:20 - 20:00
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ 8
Σημείωση:
α) Το μάθημα διαρκεί 35’ λεπτά + 5’ λεπτά η αλλαγή του group.
β) Επιλογή 2(δυο) φορές την εβδομάδα ( εκτός Κυριακής ).
γ) Επιλογή 2(δυο) φορές την εβδομάδα Group Weekend μόνο Σάββατο & Κυριακή.


Ακαδημίες,Κολύμβησης ( Ημιπροχωρημένα ), Level 3 & 4
Δευτέρα έως Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
16:00 - 17:45 10:00 - 10:45 11:00 - 10:45
16:45 - 17:30 10:45 - 11:30 11:45 - 12:30
17:30 - 18:15 11:30 - 12:15
18:15 - 19:00 12:15 - 13:00
19:00 - 19:45 13:00 - 13:45
19:45 - 20:30
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ 12
Σημείωση:
α) Το μάθημα διαρκεί 40’ λεπτά + 5’ λεπτά η αλλαγή του group.
β) Επιλογή 3(τρείς) φορές την εβδομάδα (εκτος Κυριακής).
γ) Επιλογή 2(δυο) φορές την εβδομάδα Group Weekend μόνο Σάββατο & Κυριακή.


Ακαδημίες Κολύμβησης (Προαγωνιστική- Προχωρημένα ), Level 5
Δευτέρα έως Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
16:00 - 17:00 10:00 - 11:30
17:00 - 18:15
Σημείωση: Η συχνότητα των προπονήσεων καθορίζεται από τον προπονητή και εξαρτάται από την ηλικία και την ικανότητα του αθλητή.
 • Μαγιό αθλητικό κολύμβησης.
 • Σκουφάκι κολύμβησης (θα χορηγείται δωρεάν με την εγγραφή μέλους).
 • Γυαλάκια κολύμβησης (ό,τι ταιριάζει στον καθένα όχι μάσκες θαλάσσης).
 • Μπουρνούζι κολύμβησης ή πετσέτα.
 • Σαγιονάρες ή παντόφλες κολύμβησης.
 • Βατραχοπέδιλα κολύμβησης (με την καθοδήγηση του προπονητή για τη σωστή αγορά)

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, υπάρχει κατάστημα κολυμβητικών ειδών στο χώρο του κολυμβητηρίου με επώνυμα προϊόντα και ειδικές τιμές για τα μέλη του STAR POOL CENTER.
 1. Η επαφή με το νερό σου εξασφαλίζει μεγάλη εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι άνετα και φιλικά σε ένα περιβάλλον ξένο για τους πιο πολλούς ανθρώπους.
 2. Επίσης προσφέρει εφησυχασμό στους γονείς όταν τα παιδιά τους θα παίζουν στη θάλασσα ή στην πισίνα και ασφάλεια στα παιδιά εφόσον θα μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα ξένοιαστα και χωρίς φόβο.
 3. Η κολύμβηση συνιστάται από τους ειδικούς ως μέσο πρόληψης και θεραπείας πολλών ασθενειών. Η “φύση” του αθλήματος και ο χώρος διεξαγωγής του, το καθιστά ιδανικό για ανθρώπους με άσθμα (λόγω του υγρού κλίματος). Πολλοί αθλητές κατά την περίοδο αποθεραπείας από τραυματισμό προπονούνται στην πισίνα (λόγω της άνωσης και της μειωμένης επιβάρυνσης στις αρθρώσεις). Άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) προτιμούν την κολύμβηση (λόγω της άνωσης και της ελευθερίας των κινήσεων).
 4. Η κολύμβηση σου προσφέρει και σου διδάσκει ένα νέο τρόπο ζωής. Μέσω της κολύμβησης μαθαίνεις να ζεις υγιεινά, να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής με διαφορετικό και πιο θετικό τρόπο, να ξεχωρίζεις το καλό από το κακό και το σωστό από το λάθος.
 5. Η κολύμβηση σου δίνει την ευκαιρία να ανήκεις σε ένα νέο και ξεχωριστό σύνολο. Σε μία δεύτερη οικογένεια που θα σε προστατεύσει και θα σε καθοδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια, μακριά από τους κινδύνους της κοινωνίας (ναρκωτικά, αλκοόλ, «κακές παρέες»).
 6. Οι πρόγονοί μας έλεγαν συχνά το σοφό ρητό ¨νους υγιής εν σώματι υγιεί¨. Είναι γεγονός ότι για να γίνεις πετυχημένος κολυμβητής πρέπει να έχεις αναπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης και υψηλή νοημοσύνη για να καταλαβαίνεις και να πραγματοποιείς άμεσα αυτά που σου ζητάει ο προπονητής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κολυμβητών είναι μαθητές υψηλών βαθμών και οι περισσότεροι καταφέρνουν να εισαχθούν σε Α.Ε.Ι. και σχολές υψηλής προτίμησης.
 7. Η κολύμβηση είναι το μοναδικό άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα με ομοιόμορφο τρόπο. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άξιο προσοχής και θαυμασμού. Οι κολυμβητές έχουν αναπτυγμένη τη νευρομυική τους συναρμογή και μπορούν να ανταπεξέλθουν και να εκτελέσουν οποιοδήποτε ερέθισμα εντός και εκτός πισίνας.
 8. Οι φιλίες που δημιουργούνται από τον κολυμβητικό χώρο κρατάνε μια ζωή και βασίζονται σε γερά θεμέλια. Οι φίλοι από το σχολείο, από το πανεπιστήμιο, από τα φροντιστήρια μπορούν να χαθούν με τα χρόνια. Οι φιλίες από το κολυμβητήριο παραμένουν γιατί στηρίζονται στην κοινή και σκληρή προσπάθεια και κυρίως στην αγάπη για το άθλημα.
 9. Η κολύμβηση, εκτός από άθλημα, είναι ένας τρόπος για να σκεφτείς και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Τη στιγμή που κολυμπάς μπορείς να συλλογίζεσαι και να ονειρεύεσαι. Σου προσφέρεται ένα αίσθημα γαλήνης και ελευθερίας το οποίο δε μπορείς να συναντήσεις πουθενά αλλού.
 10. Το άθλημα της κολύμβησης είναι από τα πλέον διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο και από τα πιο σημαντικά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Κατέχει τη δεύτερη θέση στα Ολυμπιακά αθλήματα (μετά το στίβο), ενώ ισχυρές χώρες όπως η Η.Π.Α. και η Ρωσία έχουν ειδικά προγράμματα για την ανάπτυξη και τη διάδοσή του.


Από το 2000 και μετέπειτα η κολύμβηση γνωρίζει μεγάλη άνθιση και στη χώρα μας, αναδεικνύοντας Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές. Οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει, η υλικοτεχνική υποδομή είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, υπάρχουν αρκετά κολυμβητήρια στη χώρα και οι προπονητές είναι καλά καταρτισμένοι.
Πριν την είσοδο στο χώρο της πισίνας
 1. Επιτρέπεται η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κέντρου μόνο στα μέλη.
 2. Όλα τα μέλη υποχρεούνται να είναι οικονομικός τακτοποιημένα και να επιδεικνύουν την ατομική τους κάρτα στην γραμματεία κατά την είσοδο τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
 3. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους αθλούμενους εάν δεν έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση από δερματολόγο και παθολόγο η καρδιολόγο (Ισχύος 12 μηνών). Ισχύουν και οι πρόσφατες βεβαιώσεις από άλλες χρήσης όπως σχολεία κ.τ.λ. 


Στα αποδυτήρια
 1. Υποχρεωτικά  ντούζ  πριν από την είσοδο στην πισίνα.
 2. Απαραίτητη η χρήση της τουαλέτας στα μικρά παιδιά πριν την είσοδο στην πισίνα.
 3. Απαγορεύεται η είσοδος των ανδρών στα αποδυτήρια των γυναικών και αντίστροφα.
 4. Να αποφεύγεται η άσκοπη σπατάλη των ντούζ.
 5. Δεν αφήνουμε τα πράγματά μας στους πάγκους και τις κρεμάστρες των αποδυτηρίων, αλλά μόνο στους προκαθορισμένους χώρους.


Στην πισίνα
 1. Απαγορεύεται η είσοδος στο νερό χωρίς την ύπαρξη ναυαγοσώστη η εκπαιδευτή προπονητή.
 2. Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές, σε άτομα επιληπτικά η σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτική νόσο η ίωση.
 3. Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση πριν περάσουν 2 ώρες από το τελευταίο κυρίως γεύμα και μετά από κατανάλωση αλκοόλ.
 4. Ο σωστός τρόπος κολύμβησης στις διαδρομές της πισίνας είναι δεξιά.
 5. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο της πισίνας με ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
 6. Υποχρεωτικά σκουφάκι κολύμβησης, μαγιό κολυμβητικό και σαγιονάρες.
 7. Δεν επιτρέπονται αντηλιακά και κάθε είδους λιπαντική ουσία διότι καταστρέφουν την ποιότητα του νερού.
 8. Δεν επιτρέπονται οι βουτιές από τα πλαϊνά της πισίνας, τα μακροβούτια και η άπνοια.
 9. Απαγορεύονται οι μαστίχες και οι καραμέλες στο χώρο της πισίνας.
 10. Απαγορεύεται  η χρήση γυάλινων αντικειμένων στο χώρο γύρω από την πισίνα.
 11. Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο της πισίνας σε άτομα που δεν αθλούνται, εκτός των προπονητών και του προσωπικού του κολυμβητηρίου.


Στους υπόλοιπους χώρους του αθλητικού κέντρου
 1. Απαγορεύεται το ΚΑΠΝΙΣΜΑ σε όλους τους κλειστούς χώρους του αθλητικού κέντρου.
 2. Απαγορεύεται  η κατανάλωση τροφών, καφέ και αλκοόλ στους χώρους του αθλητικού κέντρου, πλην του κυλικείου.
 3. Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ τα κατοικίδια στους κλειστούς χώρους του αθλητικού κέντρου.


Υποδείξεις
 1. Οι συνοδοί, γονείς και κηδεμόνες μπορούν να περιμένουν τα παιδιά τους στους χώρους αναμονής η να παρακολουθήσουν το μάθημα από το κυλικείο.
 2. Να μην αφήνετε πολύτιμα πράγματα στα αποδυτήρια. Η διεύθυνση του αθλητικού κέντρου δεν φέρει καμία ευθύνη για την απώλεια τους.
 3. Σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται να απευθύνεστε στους υπεύθυνους του αθλητικού κέντρου.
 4. Να συμμορφώνεστε με τις συμβουλές και της υποδείξεις των υπευθύνων.
 5. Να διατηρείτε όλους τους χώρους του αθλητικού κέντρου καθαρούς.


Προσοχή!
Η διοίκηση του αθλητικού κέντρου δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών τραυματισμούς η ατυχήματα που συμβαίνουν έπειτα από παραβίαση των κανόνων λειτουργίας.  

Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς και μην σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Share this Star Pool Center page!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Leave a Reply